fbpx

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Zadnja sprememba: 1. 1. 2016

Splošni pogoji Kompetentnost d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot/ Ur.l. RS, št. 20/1998 (25/1998 popr.), Ur.l. RS, št. 23/1999, 110/2002, 14/2003-UPB1, 51/2004, 98/2004-UPB2, 117/2004 Skl.US: U-I-218/04-8, 46/2006 Odl.US: U-I-218/04-31, 126/2007, 86/2009, 78/2011), Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPEP/Ur.l. RS, št. 57/2000, Ur.l. RS, št. 30/2001-ZODPM-C, 25/2004, 73/2004-ZN-C, 98/2004-UPB1, 61/2006-ZEPT), Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1/Ur.l. RS, št. 86/2004, Ur.l. RS, št. 113/2005-ZInfP, 51/2007-ZUstS-A, 67/2007, 94/2007-UPB1) na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije, predpisov, ki sodijo pristojnost Tržnega inšpektorata Republike Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Kompetentost d.o.o. je lastnik spletne strani (v nadaljevanju »ponudnik«).

 

E-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslov uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost.
Upravitelj spletne strani – Kompetentnost d.o.o. , je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
Za potrebe poslovanja Kompetentnost d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
kontaktno telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu kompetentnost.si
Imate pravico do neplačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@kompetentnost.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime, tel. številka in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.
Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Kompetentnost d.o.o. shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Kompetentnost d.o.o. shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.
Upravitelj Kompetentnost d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.
Upravitelj spletne strani Kompetentnost d.o.o. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.
Podatki, ki jih Kompetentnost d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Kompetentnost d.o.o..
Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala kompetentnost.si.
Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje Kompetentnost d.o.o., Žolgarjeva 20, 2000 Maribor.
Zbrane osebne podatke bo Upravljavec uporabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.
Podjetje Kompetentnost d.o.o. za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov kompetentnost.si ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini; druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Kompetentnost d.o.o. navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije.
Zbrane podatke podjetje Kompetetnost d.o.o. obdeluje do preklica privolitve osebe. Pisni preklic lahko pošljete na naslov info@kompetentnost.si. Ne glede na preklic, bo podjetje Kompetentnost d.o.o. podatke uporabljal za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

 

Odgovornost

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko zgodi, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik si pridružuje pravico, da v primeru, če ugotovi, da je iz kakršnikoli višjih razlogov artikel nedobavlji, da ga stranki ne dostavi in jo o tem obvesti. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo uporabniki. So pa vsi komentarji recenzirani. Ponudnik si pridružuje pravico, da so fotografije simbolične. Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvoene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli brez predhodnega opozorila.

 

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@kompetentnost.si.  Postopek  obravnave pritožbe je zaupen.

 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 

Podatki o podjetju

Firma: KOMPETENTNOST d.o.o.

Sedež: Žolgarjeva 20, 2000 Maribor

Osnovni kapital:7.500,00 EUR

Podjetje vpisano v sodni register Srg 2013/25775 pri Okrožnem sodiščiu v Murski Soboti

Matična številka:6394329000

Davčna številka:SI83297286

Zavezanec za DDV: DA